I fjor fortsatte Toronto Maple Leafs sin oppadgående bane, men sesongen var noe skuffende. I år, mens noen irriterende fans og media liker å ta tak i tre strake sluttspilltap i første runde, har laget kommet langt fra Auston Matthews første kamp i 2016-17 til tapet mot Boston i fjor.

For andre sesong på rad prøver Maple Leafs å signere et høyt nivå begrenset gratis agent før treningsleir begynner. I fjor signerte spiss William Nylander iført Toronto Maple Leafs Drakt ikke kontrakten sin før minutter før klokka 17.00. ET-frist 1. desember for å kunne spille i 2018-19. Nå er Marner, som hadde en NHL-karrierehøye 94 poeng forrige sesong og ledet Maple Leafs i å score hver av de siste to sesongene, den uten kontrakt.

Etter en offseasons periode med omsetning etter å ha blitt eliminert av Boston Bruins i Game 7 i Eastern Conference First Round - den tredje strake sesongen ble Maple Leafs fjernet fra Stanley Cup Playoffs i første runde - nøkkelen vil være om Toronto kan komme raskt sammen og starte en sterk start.

I dagens NHL-rykte om rykte er det nyheter om Jesse Puljujarvi på vei ut fra Edmonton og tilbake til Finland, og akkurat det GM Ken Holland som bruker Billige NHL Drakter er ute etter i en handel. Toronto Maple Leafs kan ha så mange som 11 nye spillere i lagoppstillingen når de åpner NHL sesongen 2019-20 mot Ottawa Senatorene 2. oktober.